The Webmaster Says…


 

Σαββάτο 20 Ιουνίου 2009

 

Ο Λογοτιμητής....

Ο Μελισσανίδης με την όλη μίζερη και μπακαλίστικη στάση του πριν και πάνω απ' όλα έκαψε τον εαυτό του ως ελπίδα των απλών -έως και απλοϊκών- ΑΕΚτζήδων οπαδών για την ανασύσταση της ΑΕΚτζήδικης αυτοκρατορίας. Μέχρι τώρα είχε πετύχει να αποτελεί το όραμα πολλών ενωσιτών που έβλεπαν στο πρόσωπό του τον λεφτά με τα άπειρα χρήματα που θα ερχόταν στην ομάδα, θα έκανε μεγάλες μεταγραφές, θα έλεγχε το παρασκήνιο και θα έπαιρνε εκδίκηση από τους γαυροβάζελους για τα 15 χρόνια ατιτλίας. Αυτό το προφίλ του large μεγαλοεπιχειρηματία με τους πετρελαϊκούς σταθμούς στα πέρατα της οικουμένης και την εταιρεία που σκορπάει τρόμο στα διεθνή χρηματιστήρια, που έχει διακαή πόθο να αγοράσει την ΑΕΚ και να τα σπρώξει χοντρά, είχε διαποτίσει το μεδούλι των περισσότερων ΑΕΚτζήδων. Μπορεί ο Μελισσανίδης να μην έκανε χειροπιαστές ενέργειες και να έμενε στα λόγια, πρόβαλε όμως πάντα ως μία ελπίδα, ως αποκούμπι του πικραμένου ενωσίτη. Τώρα όμως απομυθοποιήθηκε στα μάτια του απλού οπαδού. Όχι τόσο επειδή δεν μπήκε στην ΠΑΕ, αλλά κυρίως για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις διαπραγμετεύσεις με τον Νοτιά. Τώρα που φάνηκε πως οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ από τα διακανονισμένα χρέη αντιστοιχούν περίπου σε μόνο 2εκ ετησίως, ο ενωσίτης οπαδός είδε έναν Μελισσανίδη να παζαρεύει για "πενταροδεκάρες" θέλοντας να πάρει την ομάδα τσάμπα. Είδε αυτόν που "θα μπορούσε να αγοράσει ακόμη και την Μπαρτσελόνα" να κάθεται να διαπραγμετεύεται για μερικά εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα όχι για να αγοράσει όλη την ΠΑΕ αλλά για να συνδιοικεί μέ άλλους!

Ο απλός ενωσίτης περίμενε από τον τίγρη ενέργειες του τύπου "έχουμε λοιπόν 22εκ χρέη, χμ...., πάρτε λοιπόν τώρα μετρητά 22εκ για να ξεχρεώσουμε, πάρτε άλλα 10εκ για τον κόπο σας τόσα χρόνια που την διαχειριστήκατε και δώστε μου το 90% της ΠΑΕ. Θα ρίξω καπάκι άλλα 20εκ σε μεταγραφές που θα υποδείξει ο λατρεμένος μου πρίγκηπας και ...μάμησα εγώ Πατέρες και Κοκκαλοαγγελόπουλους". Αυτά περίμενε ο ΑΕΚτζής και όταν δεν τα είδε τρόμαξε. Ξύπνησε από τον λήθαργο των τελευταίων 5 ετών που του είχε προκαλέσει το παραμύθι "ο μεγιστάνας και η όμορφη βασιλοπούλα" και προσπαθεί πλέον να προσαρμοστεί στην σκληρή πραγματικότητα. Πλέον ο μέχρι χθες "ανάλατος" Νοτιάς του φαίνεται φοβερός ηγέτης και αγνό ΑΕΚόπουλο που ζεί και αναπνέει με το όνειρο να κάνει την ΑΕΚ μεγάλη. Ο Θανόπουλος φαντάζει πλέον ως ένας στιβαρός και σώφρων καθοδηγητής της ΠΑΕ, ως φυσική συνέχεια του Νοτιά που θα παρακολουθεί τα πάντα από τον θρόνο του στη Νέα Υόρκη, ένα είδος έμπιστου του αυτοκράτορα που τον άφησε στο πόδι του στη Βασιλεύουσα όσο αυτός θα ηγείται της αυτοκρατορικής εκστρατείας εναντίον των βαρβάρων. Την κάθε φτυαριά πού πέφτει για να ξηλωθεί κανένα χορτάρι στο οικόπεδο στα Σπάτα, ο ΑΕΚτζής την βλέπει ως φοβερή πρόοδο στο μεγαλόπνοο σχέδιο, ισάξιο της Αγίας Σοφίας, για δημιουργία προπονητικού, ενώ ο Νοτιάς και ο Θανόπουλος έχουν πάρει στα μάτια του τη θέση του Ανθέμιου και του Ισίδωρου! Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του προπονητικού, που πριν από μερικές βδομάδες φάνταζε ως το σκάνδαλο της δεκαετίας, τώρα πιά δεν τον απασχολεί. Ξεχάστηκαν ακόμη και τα "έπιπλα" του Ντέμη, η προδοσία του Μπάγεβιτς, τα "ήξεις αφίξεις" της Original. Οι μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ είναι Ο Μάκος του Πανιωνίου, ο Λεονάρντο του Λεβαδειακού που είχαμε διώξει παλαιότερα εμείς, ένας νεαρός σέρβος τερματοφύλακας, ένας βόσνιος επιθετικός, ένας νεαρός ρουμάνος χαφ με τσιγγάνικη καταγωγή. Ελλείψει τίγρη, το άκουσμα των ονομάτων τους μοιάζει με μελωδία της ευτυχίας στα ενωσίτικα αυτιά. Δύο βδομάδες πριν, τότε που ο τίγρης ήταν προ των πυλών, τα ίδια ονόματα θα θεωρούνταν προάγγελος "πανιωνιοποίησης" της ΑΕΚ και αιτία δημοσίου καψίματος των διαρκείας μπροστά στα γραφεία της ΠΑΕ. Τώρα βέβαια η ανακοίνωσή τους θα σηματοδοτήσει την εκστρατεία για τα διαρκείας της νέας σαιζόν, που αναμένεται μάλιστα ιδιαίτερα πετυχημένη.

Τελικά ο Μελισσανίδης φαίνεται πως κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Ανέβασε στα ύψη τις προδοκίες όσο κρυβόταν και τις έριξε στα τάρταρα όταν εμφανίστηκε. Πέτυχε το επίσης ακατόρθωτο για την ΑΕΚ, να συσπειρώσει μετά από πολλά χρόνια όλο τον ενωσίτικο κόσμο γύρω από μία διοίκηση που μέχρι πρότινος βαλλόταν πανταχόθεν και κοντά σε έναν προπονητή που στην καλύτερη περίπτωση θεωρούνταν αναγκαίο κακό. Ο Μελισσανίδης, έστω και άθελά του, αποδείχθηκε σημαντικός σταθεροποιητικός παράγοντας στην ΑΕΚ. Άν μάλιστα έδωσε σε κάποιον τον λόγο του πως θα ένωνε την ΑΕΚ τότε αποδείχθηκε και αυτό που πάντα διατεινόταν πως είναι, λογοτιμήτης!

Συντάκτης ΜΑΚΗS

 

AEK Internet Fan Club


 

-To Webmaster  says archive-Προηγούμενα άρθρα.

If you have any comment on this page, please, send an email to


A service of the AEK Internet Fan Club

AEK Without Frontiers