The Webmaster Says…


 

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

 

Ένας... Ζήκος δεν φέρνει την Άνοιξη

 

Λεβέντικη η δήλωση του Άκη, αλλά δυστυχώς "ένας... Ζήκος δεν φέρνει την Άνοιξη". Προκειμένου αυτά τα λόγια να πιάσουν τόπο, θα περίμενα και από άλλους ποδοσφαιριστές που είναι στα ποδοσφαιρικά "στερνά" τους να βγουν και να μιλήσουν έτσι. Έξω από τα δόντια. Σταράτα.

Ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας από την ΑΕΚ,

Ο Κωνσταντινίδης, ο Λάκης και ο Γ. Γεωργιάδης από τον ΠΑΟΚ,

Ο Φύσσας, ο Γκούμας και ο Καραγκούνης από τον ΠΑΟ,

Ο Νταμπίζας από την ΑΕΛ,

Ο Νεμπεγλέρας από τον ΑΡΗ,

Ο Κατσαμπής από τον ΗΡΑΚΛΗ,

Ο Γ. Παπαδημητρίου και ο Λαμπριάκος από την ΞΑΝΘΗ


Κατανοητό ότι είναι πολύ δύσκολο για τους νεότερους ποδοσφαιριστές να βγουν και να "κράξουν" ανοικτά τους "διαιτητικούς κανιβαλισμούς" που λαμβάνουν χώρα στο γήπεδο της ομάδας του λιμανιούς -της ομάδας που με την παρουσία της και μόνο έχει "μαγαρίσει" ολόκληρο τον Πειραιά- διότι όπως και να το κάνουμε δεν παύει να είναι ένα "μαγαζί γωνία", από το οποίο κάποια στιγμή μπορεί να μισθοδοτούνται ως παίκτες/υπάλληλοι.

Οι παλαιότεροι ποδοσφαιριστές, όμως, εκείνοι δηλαδή που έχουν "φάει τα ποδοσφαιρικά ψωμιά τους", έχουν "ηθικό χρέος" απέναντι στον εαυτό τους, στους συναδέλφους τους, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους και εκείνο τους το ανταπέδωσε με την κοινωνική καταξίωση και την οικονομική τους ευμάρεια, να βγουν και να μιλήσουν ανοικτά, χωρίς περιστροφές, για τον ψυχολογικό τραμπουκισμό που υφίστανται τα "κοράκια" άμα τη εμφανίσει τους στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη. Ένας τραμπουκισμός, βέβαια, που δεν ξεκινάει από τα αποδυτήρια του γηπέδου (απλώς, εκεί απολήγει) αλλά έχει τις ρίζες του στο status quo, το καθεστώς, που έχει εγκατασταθεί εδώ και δεκαετίες (με κινητήριο μοχλό τα ΜΜΕ και τους "λειτουργούς" τους) προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ομάδας του λιμανιού

Η χούντα, με έγκριση του Παττακού, έδινε "δωράκια" εκατομμυρίων στην ομάδα του Πειραιά, ενώ υπήρξε και η μοναδική ομάδα που της είχε επιτραπεί να έχει ως πρόεδρο εφοπλιστή (Γουλανδρής = χρήματα, μεταγραφές, κύρος), ενώ όλες οι άλλες οι άλλες ομάδες είχαν "στρατιωτικές διοικήσεις".

Η κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου εξέθρεψε το σκάνδαλο Κοσκωτά, ανεχόμενη βέβαια -αν όχι προτρέπουσα- και την μεταγραφή μεγατόνων της εποχής του Λάγιος Ντέταρι που είχε κοστίσει 1.000.000.000 δρχ. (από τα κλεμμένα του ελληνικού λαού).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός του Στ. Μάνος ψήφισαν την τροπολογία με την οποία ρυθμίζονταν τα χρέη της ομάδας του λιμανιού (επί Κοσκωτά) και παράλληλα φρόντιζε να δώσει στον νέο πρόεδρο, τον Κόκκαλη, το "Ξυστό", μέσω του οποίου... αποπληρώθηκαν (εδώ γελάμε!) τα χρέη της ομάδας (για τους νεότερους που δεν έζησαν τις χαριτωμενιές της εποχής, ο ελληνικός λαός τζογάροντας στο "Ξυστό" του Κόκκαλη, προέδρου της ομάδας του λιμανιού, στην ουσία πλήρωσε τα χρήματα που του είχε κλέψει ο πρώην πρόεδρος της ομάδας του λιμανιού Κοσκωτάς!).

Η κυβέρνηση Σημίτη επέτρεψε τη δημιουργία της "παράγκας", με τους "θείους" και τους "κοκκαλιάρηδες", ενώ με άκρως σκανδαλώδη τρόπο αφαίρεσε από τον Φάκελο των ολυμπιακών Αγώνων του 2004 το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας προκειμένου να κατασκευαστεί το γήπεδο της ομάδας του λιμανιού, βάζοντας "ταφόπλακα" τόσο στο πειραϊκό ποδόσφαιρο με την έξωση του Εθνικού, όσο και στον πειραϊκό κλασικό αθλητισμό με την κατάργηση του στίβου.

Η σημερινή κυβέρνηση Καραμανλή φρόντισε ώστε να καλύψει το μεγαλύτερο σκάνδαλο στον χώρο του ποδοσφαίρου, που έχει να κάνει με το φονικό της Λεωφόρου Λαυρίου. "Σφάλματα" και "παραλείψεις" των αστυνομικο-δικαστικών αρχών οδήγησαν την υπόθεση στο αρχείο, επιτρέποντας κατ' αυτόν τον τρόπο στους δολοφόνους οπαδούς της ομάδας του λιμανιού να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

(Και ο πλέον αδαής μπορεί ν' αντιληφθεί ότι μιλάμε για την "ομάδα του λιμανιού" την "παντός καιρού", "πάσης εποχής", "παντός πολιτεύματος" και "πασών διακυβερνήσεων").

Εύχομαι, ειλικρινά, η δήλωση του Άκη Ζήκου ν' αποτελέσει τη θρυαλλίδα που θα μετατραπεί σε "τσουνάμι" ώστε να πνίξει επιτέλους τις "κανιβαλιστικές μεθόδους" που υποχρεώνουν σε "παθητική" συμπεριφορά τους "οσφυοκάμπτες" διαιτητές μέσα στο Καραϊσκάκη. Χωρίς την έμπρακτη συμπαράσταση, όμως, των "παλιοσειρών" ποδοσφαιριστών του ελληνικού ποδοσφαίρου θα μείνει στην ιστορία ως μια, ακόμη, "επανάσταση", η οποία όμως καταπνίγηκε στα... .

Συντάκτης realistis


AEK Internet Fan Club


 

-To Webmaster  says archive-Προηγούμενα άρθρα.

If you have any comment on this page, please, send an email to


A service of the AEK Internet Fan Club

AEK Without Frontiers