The Webmaster Says…


 

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

 

Περί κρατικής τηλεόρασης και "Αθλητικής Κυριακής"

 

Παρακολουθήσαμε έκπληκτοι και ομολογουμένως καταναγκασμένοι από την εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της τηλεόρασης της ΝΕΤ την περασμένη Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007, τον «κύριο» Παύλο Παπαδημητρίου να γίνεται παραινέτης μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης εναντίον της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ και του γραφείου τύπου της, με αντιδεοντολογικό τρόπο όπως ο συγκεκριμένος συνηθίζει. Αυτή τη φορά όμως μέσω της αήθους, παραλληρηματικής και άνανδρης επίθεσης στην ΠΑΕ ΑΕΚ, καταφέρθηκε εναντίον των φιλάθλων της ίδιας της ΑΕΚ καθώς και της ιδέας την οποία αναγνωρίζουμε και τιμούμε. Είδαμε κι ακούσαμε επί πέντε λεπτά σε απευθείας σύνδεση τον «κύριο» Παπαδημητρίου ως «άχθος αρούρης», όπως λέει κι ο Αχιλλέας στην Ιλιάδα, όπου υπερέβη κάθε έννοια αντικειμενικής πληροφόρησης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας να λέει αυτολεξεί μεταξύ άλλων τα εξής: «...Γίναμε μάρτυρες επίθεσης προς επαγγελματίες δημοσιογράφους με διαρροές που ΕΓΩ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ήταν σε απόλυτη γνώση του προέδρου της ΑΕΚ...»

Κατηγόρησε δηλαδή με το γνωστό μουσολινικό διαγγελματικό ύφος του την ΠΑΕ ΑΕΚ και εμμέσως πλην σαφώς την δημοσιογράφο κα Ροδίτου για κάτι που δεν έκαναν, απλώς και μόνο επειδή ΑΥΤΟΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι έκαναν. Αφού λοιπόν ο κύριος Παπαδημητρίου επί τρίμηνο μετέτρεψε την «Αθλητική Κυριακή» -την εκπομπή που γαλούχησε στο παρελθόν γενιές και γενιές ελλήνων φιλάθλων-σε στυγνό μέσο προπαγάνδισης των θέσεων των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ήρθε να ολοκληρώσει το έργο του με την κατασυκοφάντιση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εκτιμούμε ότι δύο τινά συμβαίνουν: Ή ο εν λόγω «κύριος» βρίσκεται σε παράγγελμα κι όχι σε επάγγελμα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους προϊσταμένους του και την διοίκηση της ΕΡΤ), ή πρόκειται αληθινά για αυτοπαθή άνθρωπο! Μια... «κλασσική περίπτωση βλάβης» όπως χαρακτηριστικά και χιουμοριστικά ανέφερε πάντα ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας στις ταινίες του ευρισκόμενος μπροστά σε τέτοια απίστευτα φαινόμενα. Μόνο που εδώ αυτά τα φαινόμενα αποκτούν και σημασία και αξία, αφού προσβάλουν και ασεβούν σε βάρος του μέσου φίλαθλου και τηλεοπτικού κοινού.

Κύριοι της ΕΡΤ,
Η τηλεόραση δεν είναι μόνο μέσο ενημέρωσης. Είναι κατ' εξοχήν και κυρίως, μέσο επικοινωνίας! Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσετε ότι το να βάζετε στη βιτρίνα να επικοινωνήσει με τον μέσο φίλαθλο και το νοήμον κοινό αυτόν τον άναρθρο, ασυγκρότητο και μεροληπτικό παρουσιαστή, ο οποίος παίζει κάθε Κυριακή με τα νεύρα και την αισθητική του κόσμου που τον βλέπει, δε συνάδει επουδενί με το χαρακτήρα και τον σκοπό της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης! Είναι ανάρμοστο εκείνος να βρίσκεται σ' αυτή τη θέση και είναι ντροπή για εσάς που το ανέχεστε ή και το επικροτείτε.

Επιπροσθέτως, η ΕΡΤ ως κρατική τηλεόραση θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από απόλυτη αμεροληψία και αντικειμενικότητα και να μην μετατρέπεται σε μέσο προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων. Δυστυχώς η ΕΡΤ με την σκανδαλωδώς ευνοϊκή συμφωνία για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΟ έχει μετατραπεί με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων σε χρηματοδότη των δύο αιώνιων δυναστών του ελληνικού αθλητισμού, ενώ με την «Αθλητική Κυριακή» έχει καταστεί και «γραφείο τύπου» των ομάδων αυτών.

Φίλες και φίλοι,
Αγνοί φίλαθλοι,
Οπαδοί όλων των ομάδων,
Σαν Έλληνες ίσοι μεταξύ ίσων, δεν μας ενοχλεί η διαφορετικότητα της γνώμης, η αγάπη για την ομάδα σας, ή οι προσδοκίες σας - οπαδικές ή προσωπικές. Επίσης οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι δε θέλουμε με αυτή την επιστολή να καταφύγουμε εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και των μέσων μαζικής ενημερώσεως συλλήβδην. Ανθρώπων των οποίων τιμούμε την προσφορά στην καθημερινή πάλη πληροφόρησης και ενημέρωσης, που ενίοτε γίνεται εφιάλτης. Επί τη ευκαιρία θέλουμε να τονίσουμε ότι και εμείς ως εργαζόμενοι είμαστε ηθικά μαζί τους στον αγώνα τους για καλύτερη ασφάλιση και συνθήκες εργασίας. Αντιδρούμε όμως στην αποχαύνωση, στον ολισθηρό δρόμο της κατάχρησης του βήματος και της προβολής μιας δημοσιογραφίας «γνώμης και παθών», στον κυκεώνα των προσβολών και της συκοφαντίας, στα τσιμπούρια της ενημέρωσης, στους δήθεν και στους ηλιθίους.

Φίλες και φίλοι ΑΕΚτζήδες,
Σ’ αυτή την ηλικία που είμαστε οι περισσότεροι που γράφουμε αυτές τις γραμμές, γνωρίζουμε καλά ότι η σαχλαμάρα και η βλακεία είναι τελικά ανίκητες. Δεν μπορεί όμως να παραμένουν ατιμώρητες! Ειδικά όταν πρόκειται για την νοημοσύνη, την τιμή και την υπόληψη εκατομμυρίων αγνών φιλάθλων. Ένας Άγγλος φιλόσοφος και ιστορικός του περασμένου αιώνα έγραφε: «...όλες οι επαναστάσεις προτού εκφραστούν θεωρούνται αδύνατες. Μετά το ξέσπασμά τους όμως, παρουσιάζονται ως αναπόφευκτες.» Ε, λοιπόν αυτή η δυναμική, αυτός ο αέρας που υπάρχει στο φιλοθεάμον – και αναγνωστικό - κοινό (αυτός ο αέρας που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει!), έχει τα χαρακτηριστικά μιας μικρής επανάστασης.

Προτείνουμε στους απλούς οπαδούς της ΑΕΚ αλλά και τους υγιείς φιλάθλους των άλλων ομάδων:
1. Να μην παρακολουθούν πλέον την «Αθλητική Κυριακή», τουλάχιστον μέχρις ότου οι κυρίως υπεύθυνοι παραιτηθούν ή τους «παραιτήσουν». Αυτή η κακοσμία που αναδύεται δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα χειρότερο στο αθλητικό πανελλήνιο. Μια απλή σύγκριση της θρυλικής Αθλητικής Κυριακής των Διακογιάννη και Φουντουκίδη με το σημερινό κατάντημα των Παπαδημητρίου και Κατσαρού προκαλεί κατάθλιψη στο μέσο φίλαθλο.

2. Προτρέπουμε τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την ομάδα σχολιαστών της ΕΡΤ, το γνωστό σε όλους «πάνελ» με τον Χρήστο Κωστή, τον Αλέξη Αλεξανδρή και τον Κώστα Αντωνίου καθώς και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές όχι μόνο των τριών ομάδων του κέντρου αλλά ενίοτε και των άλλων 16 που συμμετέχουν στην Super League, να προχωρήσουν στη σύσταση και παρουσίαση της νέας «Αθλητικής Κυριακής», στα πρότυπα του "Match of the Day" της γνωστής και ιστορικής εκπομπής του βρετανικού BBC 1 με τους Γκάρυ Λίνεκερ, Άλαν Χάνσεν και Μάρκ Λόρενσον με την επίβλεψη εάν θέλετε ενός πεπειραμένου κι έγκριτου δημοσιογράφου (Σωτηρακόπουλου, Σπυρόπουλου, Σαμπράκου, κτλ.) ως ενός Έλληνα «Τζον Μότσον».

3. Εάν το παραπάνω δε συμβεί, ως ΑΕΚτζήδες καλούμε τον Χρήστο Κωστή σε άμεση αποχώρηση από την εκπομπή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά του καναλιού. Θεωρούμε ότι η εκπομπή με την παρούσα μορφή της δεν συνάδει με την ευγένεια, την σοβαρότητα και την ποιότητα των ποδοσφαιρικών γνώσεών του και με την παραμονή του σ’ αυτήν νομιμοποιεί την αυθαιρεσία, την μεροληψία και την αναξιοκρατία.

Ανεξάρτητα δε από τα καμώματα του «κυρίου» Παπαδημητρίου, θεωρούμε από την αρχή της εκπομπής απαράδεκτο να συμμετέχουν σε μόνιμη βάση σ’ αυτήν ως σχολιαστές παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μόνο τριών ομάδων. Το ότι συμμετέχει παλαίμαχος της δικής μας ομάδας δεν αλλάζει στο παραμικρό την αδιαπραγμάτευτη επιθυμία μας για ίση μεταχείριση όλων των συλλόγων. Αντιθέτως, το ήθος και η ποιότητα που επιδεικνύει ο Χρήστος Κωστής μας γεμίζει με ενωσίτικη περηφάνεια και αποτελεί τον μόνο λόγο που μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε την εκπομπή που κάποιοι ιερόσυλοι τολμούν να αποκαλούν ακόμη «Αθλητική Κυριακή» .

Semper Fidelis,

AEK Internet Fan Club


 

-To Webmaster  says archive-Προηγούμενα άρθρα.

If you have any comment on this page, please, send an email to


A service of the AEK Internet Fan Club

AEK Without Frontiers