The Webmaster Says…


 

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005

 

Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ. Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ. Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ.

Ξεκινάμε με αυτή την επισήμανση γιατί τα γεγονότα των τελευταίων ημερών τείνουν να αποπροσανατολίσουν τους πάντες από την βασική αρχή που πέρυσι υπήρξε κίνητρο όλων των ενεργειών μας. Ότι η ΑΕΚ (ακόμα) κινδυνεύει και μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ. Δεν περισσεύει κανένας.

Η ΑΕΚ όμως δεν χρειάζεται εγωισμούς, μετρητές αγάπης και βεντέτες κάθε είδους. Δεν έχει την πολυτέλεια να ζει το άδειο ΟΑΚΑ, δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται τη δύναμη των οπαδών της, δεν έχει την πολυτέλεια να επιστρέφει το αντίτιμο εισιτηρίων διαρκείας ακόμα και αν αυτό εξαργυρώνεται ξανά στην μπουτίκ και επιστρέφει στην τσέπη της, δεν έχει την πολυτέλεια να δίνει το δικαίωμα να στάζουν χολή εναντίον της, να την αναφέρουν ως fame story και να μιλάνε για εμφύλιο. Δεν έχει τέλος την πολυτέλεια να βλέπει στα δυο άκρα τον πρόεδρο και τον μεγαλύτερο σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών της.

Πέρυσι δημιουργήσαμε ένα μικρό θαύμα. Με τα διαρκείας, με τη στάση μας, με τις πρωτοβουλίες μας, με την γιορτή που στήναμε κάθε Κυριακή που βρισκόμασταν κοντά στην ΑΕΚ. Φέτος πήραμε ένα σφουγγάρι και τα σβήσαμε όλα. Ο μαυροπίνακας είναι κενός και η κιμωλία στο χέρι μας. Εμείς θα αποφασίσουμε τι θα γραφτεί επάνω. Μπορούμε να γράψουμε πολλά. Μπορούμε να κάνουμε δυο στήλες και να επιρρίψουμε ευθύνες. Μπορούμε όμως να γράψουμε απλά ΑΕΚ τονίζοντας το Ε της Ένωσις.

Και για να υπάρχει Ένωσις θα πρέπει να υπάρχει και αλληλοκατανόηση και ίσως και συνεργασία. Ακόμα κι όταν δεν συμφωνούμε θα πρέπει να βρίσκουμε σημείο επαφής αλλιώς δεν προχωράμε, άρα δεν υπάρχει Ένωσις.
Και αν ο καθένας κάνει του κεφαλιού του, τελικά κατευθυνόμαστε στο αδιέξοδο αγνοώντας όλους τους δρόμους που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο για την ομάδα μας.

Όταν ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλούσε για πρώτη φορά για μεγάλωμα λίμνης, ανατριχιάσαμε. Όταν μας έδειξε πως τελικά μπορεί να το κάνει, μείναμε με ανοιχτό το στόμα. Όταν μας έδωσε όραμα, τον στηρίξαμε. Το μεγάλωμα της λίμνης θα επιφέρει και αλλαγές και λάθη. Αν δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε τις αλλαγές ούτε τα ανθρώπινα λάθη τότε μένουμε στα ίδια και έτσι η λίμνη αντί να μεγαλώνει ή θα μένει στάσιμη κατά περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, ή θα στερεύει.

Όταν οι οργανωμένοι μας έδιναν πέρσι παραδείγματα και μαθήματα για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι οπαδοί στην Ελλάδα, όλοι μέναμε άφωνοι. Όταν κάθε Κυριακή οργάνωναν και ένα νέο πάρτι, τρέχαμε όλοι να είμαστε εκεί. Φέτος αρχίσαμε με γκρίνια, με "θέλω", με "απαιτώ", με "δικαιούμαι" ...
Και η εμπιστοσύνη στον "δικό μας άνθρωπο", έγινε αμφισβήτηση, έγινε ειρωνεία, έγινε μίσος (ευτυχώς από λίγους).
Πρέπει για το καλό της Ένωσις να δούνε τα λάθη και οι 2 πλευρές, και να τα διορθώσουνε. Αυτό γίνεται όμως μόνο αν και οι δύο πλευρές επιστρατεύσουν υπομονή, καλή πίστη και διαλλακτικότητα.
Πέρσι έγιναν Χ λάθη, φέτος Χ δια δύο, του χρόνου θα δείξει ...
Αλλά εκεί που οι γκρίνιες μας πέρσι ήταν Χ, φέτος έγιναν επί δύο και ποιος ξέρει τι απαιτήσεις θα "ανακαλύψουμε" του χρόνου ....

Η ΑΕΚ όμως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ, αρκεί μια "τούμπα" κάποιου Βίκτορα ή οποιουδήποτε άλλου εμπαθή, δικαστικού, κυβερνητικού ή πολιτικού για να μας ξαναπνίξουν το κεφάλι μέσα στο βόθρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ εμείς θα "ασχολούμαστε", βρίζοντας ο ένας τον άλλο, για το αν είναι μπαλάντα για φλώρους ή "ύμνος" το τραγούδι του Φλωράκη ...
Και τότε ...
Πάλι πορείες αδερφωμένοι ... Σαν μια γροθιά για να υπερασπίσουμε αυτά που κερδίσαμε με κόπο και θυσίες, αλλά πετάμε καθημερινά στον κάλαθο για το "ΕΓΩ" μας.

Κανείς δεν έχει ανάγκη από τη βία για να αποδείξει τη μαγκιά του. Τη μαγκιά της ΑΕΚ τη δείχνουν οι παίκτες της, τη δείχνει ο κόσμος της, τη δείχνει η διαφορετικότητα των οπαδών της. Τη δείχνει ο τρόπος που ζούμε και αναπνέουμε κάτω από το κίτρινο και το μαύρο.

Η ΑΕΚ μας έχει ανάγκη όλους. Και όλοι χωράνε. Αρκεί πάνω από όλους και πάνω από όλα να μπει η αγάπη για την ομάδα.

 

Η Επιτροπή του AEK Internet Fan Club

AEK Without Frontiers


 

-To Webmaster  says archive-Προηγούμενα άρθρα.

A service of the AEK Internet Fan Club

AEK Without Frontiers